Hírmondó felolvasószoftver letöltése Speakboard felolvasószoftver letöltése BsMag képernyőnagyító program letöltése Magic képernyőnagyító program letöltése

Virtuális emlékhely

A Debreceni Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona és Fejlesztő Nevelés Oktatást Végző Iskolája az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló XX. századi Taigetosz című projekt keretében meghívásos pályázatot hirdetett 2014-ben egy a fogyatékos emberek mai helyzetére reflektáló műalkotás megvalósítására, olyan köztéri műalkotás, amely a fogyatékos személyek holokausztjával kapcsolatos történelmi tényekből kiindulva hívja fel a szélesebb közönség figyelmét a fogyatékos emberek helyzetére – mindenekelőtt a mai magyar társadalomban. A műalkotás célja az előítéletek csökkentése, a történelmi bűnök és zsákutcák felmutatása, morális kérdések felvetése, az ember viszonyulása a fogyatékossághoz, illetve ennek a viszonynak a változása, a fogyatékosság mint a bűn következményétől az egyenlő jogú partnerségig, „A Taigetosztól az esélyegyenlőségig”.

Ezen projekt keretében valósult meg Gróf Ferenc képzőművész tervei alapján a Karakter Kávézó üveg mennyezetén az Árnyalat árnyalaton című munka, mely az ENSZ 2006-ban elfogadott „Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló Egyezmény” egy paragrafusát dolgozza fel.

A műalkotás 2015. május 29-én kerül(t) átadásra.

A létrejövő köztéri objektum közvetve kapuként szolgál további – a www.mindeneletertek.hu honlapon megjelenő – információk eléréséhez, történelmi kutatások eredményeinek megismeréséhez is.

Tovább