Hírmondó felolvasószoftver letöltése Speakboard felolvasószoftver letöltése BsMag képernyőnagyító program letöltése Magic képernyőnagyító program letöltése

Háttér információk az Ann Whitehurst által vezetett emlékmű-projektről (P 13)

A SZÉK: A fogyatékos személyek holokausztjának emlékműve

A képen AnnWhitehurstműve látható, amely egyelőre még csak az interneten érhető el.
Virtuális holokauszt emlékmű a meggyilkolt fogyatékos emberek emlékére, akiket – mint az alkotó megjegyzi – „oly könnyel elfelejt a világ”.

A honlapon a kapcsolati adatok mellett – egyebek között – az alábbi gondolatok olvashatók angol nyelven:

"Tisztelegjünk azok előtt, és emlékezzünk rájuk, akiket továbbra sem tisztelnek és elfelejtettek.
Ez egy virtuális emlékmű, amely a fogyatékos emberek holokausztját idézi fel. Egyelőre még se helye, se talpazata nincs. Sok-sok ilyen emlékművet szeretnénk szerte a világon, hogy megemlékezzünk és szóljunk azokról a fogyatékosok emberekről, akiket bántalmaztak, és akikkel szemben a mai napig embertelenségeket követnek el. Azt kívánjuk, hogy a nyilvánosság szerezzen tudomást a megkülönböztetettségünkről.
AnnWhitehurst"

Az internetes oldal felidézi az eutanáziaprogramok során elpusztult fogyatékos emberek sorsát, majd a jelenre vonatkozóan, az alábbi üzeneteket fogalmazza meg:

"A hallgatás, a jóvátétel hiánya, sőt, a méltóság visszaadásának megtagadása tovább él abban a gyakorlatban, hogy megtagadjuk az emlékezés jogát ezektől az emberektől, a Másfajta Emberektől.
Egyetlen élet leértékelése utat nyithat ahhoz, hogy bárkinek az életét leértékeljék annyira, amikor azt már „értéktelen életnek” nevezik.
Az egyenlőségbe vetett hit, és a hozzá való ragaszkodás az egyetlen esélyünk arra, hogy túléljük az embertelenséget.
Szabaduljunk meg attól a normalitástól, amelynek nevében mindez megtörténik, minket pedig engedelmességre kényszerítenek. Merj Másfajta Ember lenni - Másfajta, de Azonos Értékű!
Még mindig sokan kívánják a fogyatékosok halálát és elpusztítását, minden közösségben és minden országban – amit gyakorta „könyörületességnek” neveznek.
Még mindig jönnek, hogya könyörület nevében bebörtönözzenek, elrejtsenek minket különféle intézetekben vagy magunkra hagyjanak az otthonainkban. Életünkről és halálunkról mások döntenek. Ne állj azok mellé, akik továbbra is a fogyatékosok kiirtásának politikájára szavaznak. Mondj nemet azelpusztításunkra! Most!"

Forrás

Nyomtatóbarát változat

A modulhoz tartozó dokumentumok:

Modulleírás

Modulvázlat

A modul mellékletei


Kiegészítő anyagok:

Szövegek

Filmek

Fotók

Hanganyag

Honlapok