Hírmondó felolvasószoftver letöltése Speakboard felolvasószoftver letöltése BsMag képernyőnagyító program letöltése Magic képernyőnagyító program letöltése

Feladatkártyák (D 07)

(Mindegyikből 2 darab, összesen 8 csoport számára.)

Készítsetek 1-2 perces, rövid tudósítást a német nemzetiszocialista rádió képzeletbeli főszerkesztősége számára az 1937 nyarán Münchenben megrendezett Elfajzott művészet című kiállításról – a rendelkezésetekre álló információk alapján, figyelembe véve a szerkesztőség vélelmezhető ideológiai és művészetpolitikai elvárásait. A kiállítás négy hónapig tartott nyitva. Döntsétek el, hogy miről ad majd hírt a tudósítás: a megnyitóról, a középidőről vagy a tárlat zárásáról.

Készítsetek 1-2 perces, rövid tudósítást a londoni székhelyű BBC rádióadó képzeletbeli főszerkesztősége számára az 1937 nyarán Münchenben megrendezett Elfajzott művészet című kiállításról – a rendelkezésetekre álló információk alapján, figyelembe véve a szerkesztőség vélelmezhető ideológiai és művészetpolitikai elvárásait. A kiállítás négy hónapig tartott nyitva. Döntsétek el, hogy miről ad majd hírt a tudósítás: a megnyitóról, a középidőről vagy a tárlat zárásáról.

Készítsetek fél oldalas, rövid tudósítást egy párizsi művészeti magazin képzeletbeli szerkesztősége számára az 1937 nyarán Münchenben megrendezett Elfajzott művészet című kiállításról – a rendelkezésetekre álló információk alapján, figyelembe véve a szerkesztőség vélelmezhető ideológiai és művészetpolitikai elvárásait. A kiállítás négy hónapig tartott nyitva. Döntsétek el, hogy miről ad majd hírt a tudósítás: a megnyitóról, a középidőről vagy a tárlat zárásáról.

Készítsetek fél oldalas, rövid tudósítást egy budapesti művészeti magazin képzeletbeli szerkesztősége számára az 1937 nyarán Münchenben megrendezett Elfajzott művészetcímű kiállításról – a rendelkezésetekre álló információk alapján, figyelembe véve a szerkesztőség vélelmezhető ideológiai és művészetpolitikai elvárásait. A kiállítás négy hónapig tartott nyitva. Döntsétek el, hogy miről ad majd hírt a tudósítás: a megnyitóról, a középidőről vagy a tárlat zárásáról.

Nyomtatható, letölthető változat (doc)

Nyomtatóbarát változat

A modulhoz tartozó dokumentumok:

Modulleírás

Modulvázlat

A modul mellékletei


Kiegészítő anyagok:

Szövegek

Filmek

Fotók

Hanganyag

Honlapok